نقش برجسته اتحادیه بین المللی مخابرات در توسعه فناوری ارتباطات
تقریبا همه جنبههای زندگی مدرن از تجارت و فرهنگ و محل کار تا خانه و سرگرمی، همه و همه به نوعی به فناوری اطلاعات و ارتباطات بستگی دارد. بیش از 5 میلیارد نفر از تلویزیون استفاده میکنند و البته میلیونها نفر در سال به کاربران اینترنت اضافه میشوند. همه این موارد زیر نظر سازمان اطلاعات و ارتباطات جهانی یا ICT قرار دارند. اما قلب و هسته اصلی این مرکز، اتحادیه جهانی مخابرات یا ITU میباشد. اتحادیه بین المللی مخابرات به اختصار ITU، یکی از آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد است که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت میکند. تشکیلات این اتحادیه براساس مشارکت بخش دولتی و بخش خصوصی شکل گرفته است. اعضای ITU شامل 193 کشور عضو و بیش از 700 بخش خصوصی، که شامل اشخاص و یا موسسات آموزشی میشوند، هستند. این اتحادیه دارای 12 منطقه و همچنین دفاتری در سراسر جهان است.
تعریف اتحادیه بین المللی مخابرات
ITU مخفف عبارت International Telecommunication Union (متحده مخابرات جهانی) است. که مسئولیت توسعه استانداردهای مخابراتی، تقسیم باند فرکانسی و ارائه خدمات مخابراتی جهانی را بر عهده دارد. ITU در سال 1865 تاسیس شده و از طریق همکاری با دولتها، صنعت مخابراتی و سایر سازمانهای بین المللی در توسعه و استانداردسازی فناوریهای مخابراتی و ارتباطاتی فعالیت میکند. اتحادیه بین المللی مخابرات در بخشهای مختلفی فعالیت میکند از جمله: مخابرات سیار، ارتباطات از طریق ماهواره، اتصال به اینترنت، استانداردهای صوت و تصویر و سایر فناوریهای مخابراتی. این سازمان تمامی جوانب مرتبط با مخابرات، از جمله توسعه فناوری، استاندارد سازی، تقسیم باند فرکانسی، مدیریت طیف فرکانسی و حفاظت مصرف کنندگان را پوشش میدهد.
ITU همچنین وظیفه ترویج همکاری بین المللی در زمینه مخابرات و ارتباطات را دارد و برای ایجاد هماهنگی در استفاده از منابع محدودی مانند فرکانسها و مدیریت طیف فرکانسی تلاش میکند. اعضای ITU شامل دولتها، سازمانهای مخابراتی ملی، شرکتهای تجاری و سایر سازمانها و اشخاص مرتبط با صنعت مخابراتی هستند. با توجه به اهمیت ارتباطات جهانی و اطلاعات در دنیای امروز، نقش ITU به عنوان یک سازمان بین المللی در توسعه و پیشبرد فناوریهای مخابراتی و ارتباطاتی بسیار حائز اهمیت است.
تاریخچه اتحادیه بین المللی مخابرات
تاریخچه ITU به سال 1865 بازمیگردد، زمانی که اتحادیه تلگرافی جهانی (International Telegraph Union) به منظور هماهنگی استانداردها و قوانین بینالمللی در زمینه تلگراف تشکیل شد. پس از آن، در سال 1932، نام سازمان به “اتحادیه مخابرات بینالمللی” (International Telecommunication Union) تغییر کرد و نهایتا به ITU کاهش یافت. اتحادیه بین المللی مخابرات متشکل از ادامه مطلب...