سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرخه حیات توسعه نرم افزار: راهنمایی کامل برای ارتقا و بهبود پروژ

ساختن یک نرم‌افزار یک فعالیت بزرگ است و به همین دلیل، تیم‌های محصولات دیجیتال بر روی چرخه حیات توسعه نرم‌افزار (SDLC) تکیه می‌کنند. توسعه نرم‌افزار یک فرآیند تکراری است که برای پروژه‌های نرم‌افزاری که از چندین مرحله برای ساخت و اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری تشکیل شده‌اند، پیروی می‌شود. SDLC به بهبود و اندازه‌گیری فرآیند کمک می‌کند و امکان تحلیل و بررسی توسعه نرم‌افزار در هر مرحله را فراهم می‌کند. چرخه حیات توسعه نرم‌افزار (SDLC) اصطلاحی است که در صنعت نرم‌افزار برای توصیف فرآیند ایجاد یک محصول نرم‌افزاری جدید استفاده می‌شود. برنامه‌ نویسان نرم‌افزار از آن به عنوان یک راهنما استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند نرم‌افزار با هزینه‌های کمتر و کیفیت بالاتر در زمان کمتری تولید شود.
چرخه حیات توسعه نرم افزار چیست؟
چرخه عمر توسعه نرم‌افزار (SDLC) یک فرآیند ساختار یافته است که امکان تولید نرم‌افزار با کیفیت بالا و کم هزینه را در کم‌ترین زمان ممکن فراهم می‌کند. هدف SDLC تولید یک نرم‌افزار برتر است که تمام انتظارات و خواسته‌های مشتری را برآورده کند و از آن فراتر هم برود. چرخه حیات توسعه نرم‌ افزار یک طرح تفصیلی را با مراحلی که هر کدام شامل فرآیندها و تولیدات مشخصی هستند، تعریف و ترسیم می‌کند. پایبندی به SDLC سرعت توسعه را افزایش می‌دهد و خطرات پروژه و هزینه‌های مرتبط با روش‌های جایگزین تولید را به حداقل می‌رساند.
چرخه حیات توسعه نرم افزار چگونه ایجاد شد؟
در دهه‌های 1950 و 1960، علم کامپیوتر به سرعت پیشرفت کرد. این پیشرفت سریع منجر به ایجاد یک چارچوب تولید شد که در نهایت به توسعه چرخه حیات نرم‌افزار (SDLC) که امروزه می‌شناسیم، تبدیل شد. قبل از دهه 1950، محاسبات به اندازه کافی پیچیده نبودند تا نیاز به یک رویکرد دقیق مانند SDLC داشته باشند. با افزایش پیچیدگی و مقیاس برنامه‌ نویسی، مفهوم برنامه‌نویسی ساختاریافته ظهور کرد. با گذشت زمان، برنامه‌نویسی ساختاریافته نیاز به مدل‌های توسعه تاکتیکی بیشتری داشت، بنابراین SDLC آغاز شد.
چرا چرخه حیات توسعه نرم افزار مهم است؟
SDLC یک چارچوب استاندارد ارائه می‌دهد که فعالیت‌ها را تعریف می‌کند.
• به برنامه ریزی، برآورد و زمان بندی پروژه کمک می‌کند.
• ردیابی و کنترل پروژه را آسان‌تر می‌کند.
• باعث افزایش دید در تمام جنبه‌های پروژه برای همه ذینفعان می‌شود.
• به سازمان‌ها کمک می‌کند تا پیشرفت خود را نسبت به اهداف خود اندازه گیری کنند و مطمئن شوند که همه چیز در مسیر درست قرار دارد.
• سرعت توسعه را افزایش می‌دهد.
• روابط مشتری را بهبود می‌بخشد.
• اشتباهات پروژه را کاهش می‌دهد.
• هزینه‌های مدیریت پروژه و هزینه کلی تولید را کاهش می‌دهد.
نقش امنیت در چرخه حیات توسعه نرم افزار
مفهوم اولیه و ایجاد SDLC در واقع به ادامه مطلب...