گیت هاب چیست و چه کاربردی برای برنامه نویسان دارد؟
مایکروسافت، بزرگترین شرکت کننده در GitHub، این پلتفرم را به مبلغ 7.5 میلیارد دلار در سال 2018 خریداری کرد. GitHub که از طریق یک مدل تجاری نرم افزاری به عنوان سرویس (SaaS) ارائه میشود، در سال 2008 راه اندازی شد. همچنین به عنوان یک پلتفرم پیشرو برای پروژههای مشترک نرم افزاری مشترک شناخته میشود که توانسته میلیونها کاربر را به خود جذب کند. گیت هاب به عنوان یک سایت شبکه سازی هم فعالیت میکند که برنامه نویسان میتوانند در آن به شبکه سازی بپردازند و با سایر افراد همکاری کرده تا بتوانند کارهای خود را معرفی کنند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا مفهوم گیت هاب و ویژگیهای آن اشنا شوید.
گیت هاب چیست؟
GitHub بزرگترین وب سایت برای میزبانی پروژههای برنامه نویسان محسوب میشود و این پلتفرم هم به صورت رایگان برای پروژههای عمومی و هم به صورت پولی برای پروژههای تجاری قابل استفاده است. گیت هاب یک وب سایت و سرویس مبتنی بر فضای ابری است که به برنامه نویسان کمک میکند تا کدهای خود را مدیریت کنند و همچنین تغییرات کد خود را ردیابی و کنترل نمایند.
هدف اصلی گیت هاب چیست؟
هدف اصلی GitHub ایجاد محیطی برای کنترل ورژن و کار تیمی روی پروژه هاست. کنترل ورژن در گیتهاب توسط گیت انجام میشود. در واقع گیت در گیتهاب سیستم کنترل ورژن (version control) است. همچنین واژهی هاب به مفاهیم شبکه اشاره دارد که همکاری تیمی و ایجاد انشعاب در پروژهها را معرفی میکند. رابط GitHub کاربر پسند است و حتی کدنویسان مبتدی نیز میتوانند از مزایای آن استفاده کنند. بدون GitHub، استفاده از Git به طور کلی نیاز به دانش فنی و استفاده از command line دارد.
اصطلاحات کاربردی در GitHub
1. Repository
2. fork
3. Pull Request
4. Commit
Repository یا به اختصار Repo به معنای مخزن است. مخزن GitHub محیطی برای ذخیره سازی پروژههای برنامه نویسان میباشد. در این مخزن میتوان هر فولدر یا فایلی را با فرمت دلخواه ایجاد کرد.
fork در فارسی به معنای شاخه یا انشعاب است. با این قابلیت شما میتوانید روی پروژههای open source موجود در GitHub کار کنید. اگر پروژهای از قبل وجود داشته باشد، میتوانید از آن یک انشعاب دریافت و تغییراتی را روی آن انجام دهید. سپس آن را به عنوان یک پروژه جدید منتشر کنید.
Pull Request یا درخواست ادغام قلب تپندهی مشارکت در پروژه هاست. از این ادامه مطلب...