رایانش مرزی چیست و چه کاربردی در آینده اینترنت اشیا دارد؟
دادهها عنصر حیاتی کسب و کارهای مدرن هستند که چشم انداز تجاری ارزشمندی را ارائه میدهند و از فرآیندها و عملیات مهم تجاری پشتیبانی میکنند. به دلیل روند رو به رشد استفاده از دستگاههای هوشمند دادههای زیادی به فضای ابری ارسال میشوند. پیدایش رایانش مرزی هم زمان با شکل گیری اینترنت اشیا رخ داده است که در آن حجم بالای دادههای تولید شده توسط دستگاهها به پردازش سریع نیاز دارند. این حجم وسیع اطلاعات که در فضای ابری مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. از جمله این موارد میتوان به محدودیتهای پهنای باند و تاخیر در پردازش اطلاعات اشاره کرد. این فناوری با هدف کاهش این آسیبها و حل آنها ایجاد شده است. تکنولوژی رایانش لبهای هنوز در ابتدای راه میباشد و به زودی قرار است به ابزارهای پزشکی هم ورود کند. این فناوری تقریبا یک ایده جدید است که کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات در حال کار بر روی آن هستند.
رایانش مرزی یاEdge Computing چیست؟
این تکنولوژی یک استراتژی نوین است که تاثیرات مثبتی در فضای فناوری اطلاعات از خود بر جای خواهد گذاشت. این فناوری به صورت چشمگیری پتانسیل متحول کردن نحوه ساخت و پردازش اطلاعات را دارد. رایانش لبه بیشتر از اینکه یک تکنولوژی خاص باشد، یک معماری محسوب می شود. این فناوری یک شبکه Mesh میباشد که دیتاهای مهمی را به صورت محلی پردازش یا ذخیره میکند. برخلاف رایانش ابری که برای پردازش داده حداقل به ده مرکز داده نیاز دارد، این نوع رایانش نیازی به دیتاسنترهای بزرگ ندارد.
رایانش لبه تحولی در حوزه ذخیره و پردازش اطلاعات بوجود آورده است. پردازش محاسبات ابری در چندین دیتاسنتر مختلف انجام میشود. ولی در محاسبات لبهای پردازش تنها در داخل منبع صورت میگیرد. در واقع هدف از طراحی محاسبات لبهای یا همانEdge Computing این است که پردازشها حول منبع انجام شوند و نیازی به دیتاسنتر نیازی نباشد. رایانش لبه یک شبکه متمرکز میباشد و این شبکه تاخیر و استفاده از پهنای باند را تا حد امکان کاهش میدهد.
دلیل پیدایش Edge Computing
در عصر کنونی شاید بتوان اینترنت اشیا (IOT) را به عنوان یکی از پرکاربردترین فناوریها معرفی کرد. پیش بینی میشود که این تکنولوژی تا سال 2030 حدود 50 بیلیون شی را به هم متصل خواهد کرد. مسلما برای اتصال این دستگاهها به یکدیگر به پهنای باند خیلی زیادی نیاز است و تکنولوژی ابر برای چنین حجمی از دادهها طراحی نشده است. ازدحام بیش از حد دادهها یکی دیگر از مشکلاتی میباشد که در فضای ابری مطرح است. در این فضا کسب و کارهای آنلاین در حال فعالیت هستند، بازیهای آنلاین انجام میشود و افراد زیادی از آموزشهای آنلاین استفاده میکنند. بنابراین، این فناوری جهت افزایش سرعت استفاده از دادهها و رفع مشکلات مذکور معرفی شد. تا به جای ارسال اطلاعات به ابرهای بزرگ، از مراکز داده کوچک استفاده شود.
Edge Computing چگونه کار میکند؟
در این فناوری دستگاها از هوش مصنوعی و قدرت پردازش زیادی استفاده میکنند. تا کنون تمام دستگاههای هوشمندی که از فضای ابری جهت ذخیره سازی و پردازش اطلاعات استفاده میکنند، دیتاها را به CLOUD ارسال کرده و پس از پردازش توسط ابرها نتیجه به دستگاهها ارسال میگردد. با توجه به حجم گسترده دستگاههای هوشمند و ادامه مطلب...