سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا فناوری داکر در دنیای تکنولوژی محبوبیت دارد؟

داکر یک پلتفرم نرم افزاری برای ساخت برنامه‌های کاربردی مبتنی بر کانتینرهاست. این تکنولوژی یک محیط اجرایی کوچک و سبک است که به طور مشترک از هسته سیستم عامل استفاده می‌کند اما به طور مستقل اجرا می‌شود. کانتینرها برای مدتی در سیستم‌های لینوکس و یونیکس مورد استفاده قرار می‌گرفتند و داکر به عنوان یک پروژه منبع باز در سال 2013 راه‌اندازی شد و به محبوبیت این فناوری کمک کرد. اما این تکنولوژی دقیقا چیست، چگونه کار می‌کند و چرا باید از آن استفاده کرد؟ در ادامه مفاهیم و ویژگی‌های کلیدی Docker و همچنین مزایایی که برای سازمان شما به ارمغان می آورد را توضیح می‌دهیم.
تاریخچه مختصری از داکر
چیزی که ما اکنون با این نام می‌شناسیم، در سال 2008 با نام DotCloud تاسیس شد. هایکس برای اولین بار  Docker را در مارس 2013 در PyCon در معرض نمایش گذاشت. او توضیح داد که Docker به این دلیل ایجاد شده است که توسعه دهندگان خواستند اقداماتی را جهت تقویت پلتفرم DotCloud انجام دهند و به این ترتیب داکر متولد شد. این پلتفرم منبع باز به سرعت مورد توجه توسعه دهندگان قرار گرفت و توجه شرکت‌های مشهور فناوری مانند مایکروسافت، IBM، و Red Hat و همچنین سرمایه گذاران را به خود جلب کرد.
داکر چیست؟
این تکنولوژی یک پلتفرم منبع باز است که برای توسعه و مدیریت برنامه‌ها در محیط‌های مجازی‌ به نام کانتینر استفاده می‌شود. این فناوری عمدتا به عنوان یک پلتفرم برای توسعه برنامه‌ها در محیط‌های مختلف استفاده می‌شود و با این سیستم نرم افزاری دیگر نیاز نیست توسعه دهندگان نگران مشکلات پیش آمده باشند. این فناوری توسعه، راه اندازی، نگهداری و استفاده از برنامه‌ها را آسان‌تر می‌کند.
از آنجایی که Docker از مجازی سازی برای ایجاد کانتینرهایی جهت ذخیره برنامه‌ها استفاده می‌کند، این مفهوم ممکن است با ماشین‌های مجازی اشتباه گرفته شود. اگرچه هر دو مفهوم نشان دهنده محیط های مجازی برای توسعه نرم افزار هستند، تفاوت‌های مهمی میان آن‌ها وجود دارد. مهم‌ترین تفاوت این است که کانتینرهای داکر سبک‌تر، سریع‌تر و کارآمدتر از ماشین‌های مجازی هستند.
مزایای Docker چیست؟
ثبات: این تکنولوژی تضمین می‌کند که برنامه شما در چندین محیط بطور یکسان اجرا شود. توسعه دهندگانی که بر روی ماشین‌ها و سیستم عامل‌های مختلف کار می‌کنند می‌توانند بدون هیچ مشکلی از برنامه‌ها استفاده کنند.
اتوماسیون: این پلتفرم به شما امکان می‌دهد کارهای خسته‌کننده و تکراری را خودکار کنید و بدون مداخله دستی برای آن‌ها برنامه‌ریزی انجام دهید.
راه اندازی سریع: از آنجایی که کانتینرها سیستم عامل را مجازی می‌کنند، می‌توانید در عرض چند ثانیه راه اندازی آن را انجام دهید. علاوه بر این، می‌توانید کانتینرهای موجود را برای ایجاد برنامه‌های جدید به اشتراک بگذارید.
پشتیبانی از CI/CD: این فناوری مدرن با رویکرد CI/CD به خوبی کار می‌کند. فرایند راه اندازی را سرعت می‌بخشد، به‌روزرسانی‌ها را ساده می‌کند و به کارمندان اجازه می‌دهد به طور موثرتری با هم کار کنند.
بازگشت به عقب و کنترل تصویر: کانتینر می‌تواند چندین لایه داشته باشد که هر یک نشان دهنده تغییرات و به‌روزرسانی‌هاست. این ویژگی نه تنها روند ساخت آن را سرعت می‌بخشد، بلکه آن را روی کانتینر نیز کنترل می‌کند. این امر به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد در صورت نیاز به نسخه قبلی برگردند.
مدولار بودن: کانتینرها محیط های مجازی مستقل و ایزوله هستند و در محیط چند کانتینری، هرکدام از آن‌ها عملکرد خاصی دارند. با جداسازی اپلیکیشن، توسعه‌دهندگان به راحتی می‌توانند روی یک بخش خاص بدون تاثیر بر کل برنامه کار کنند.
مقرون به صرفه بودن: از آنجایی که کانتینرها شامل سیستم عامل مهمان نمی‌شوند بسیار سبک‌تر و کوچک‌تر از ماشین‌های مجازی هستند. آن‌ها به لطف حافظه کمتری که اشغال می‌کنند به سرورهای فیزیکی بزرگ نیاز ندارند زیرا در محیط ابری نیز اجرا می‌شوند.
ابزارها و اصطلاحات Docker
برخی از ابزارها، اصطلاحات و  ادامه مطلب...