6 مورد از مخرب ترین ویروس های کامپیوتری
این مقاله مخرب ترین ویروس های کامپیوتری را بر اساس تاثیرات و هزینههای احتمالی آنها رتبه بندی میکند. با وجود 127 میلیون بدافزار جدید که هر ساله به کامپیوترهای مختلف حمله میکنند، اما همچنان این ویروسها و بدافزارها در حال تکامل هستند. ویروسها هر لحظه پیشرفتهتر و خطرناکتر میشوند و محافظت از دادهها را بسیار دشوار میکند. مگر این که کاربران روش درستی را برای محافظت انتخاب کرده باشند که بر اساس بررسی های ما، بیشتر مردم چنین کاری را انجام نمیدهند. بیشتر کامپیوترها همیشه در معرض خطر جدیدترین تهدیدات ویروس کامپیوتری و حملات بدافزارها هستند.
Mydoom، مخرب ترین ویروس کامپیوتری با زیان 38 میلیارد دلاری
ویروس Mydoom به عنوان یکی از مخرب ترین ویروس های کامپیوتری در سال 2004، حدود 38 میلیارد دلار خسارت به همراه داشت. این بد افزار که با نام Novarg نیز شناخته میشود، از نظر فنی یک «کرم» است که با ارسال ایمیل انبوه منتشر میشود. این ویروس مخرب هنوز هم وجود دارد و 1? از سهم ایمیلهای فیشینگ را به خود اختصاص میدهد. با توجه به 3.4 میلیارد ایمیل فیشینگ که هر روز ارسال میشود، که این عدد کوچکی نیست! با این که یک جایزه 250000 دلاری برای پیدا کردن منشا این ویروس در نظر گرفته شده بود، اما سازنده این کرم کامپیوتری خطرناک هرگز دستگیر نشد.
ویروس Sobig، با 30 میلیارد دلار خسارت
ویروس کامپیوتری Sobig در واقع یک ویروس دیگر است و پس از ویروس Mydoom در رتبه دوم قرار دارد. ضرری که این ویروس به بار آورد مبلغی معادل 30 میلیارد دلار است. چندین نسخه از این بدافزار کامپیوتری منتشر شد که Sobig از مخربترین آنها بود.
این برنامه سایبری به عنوان یک نرم افزار قانونی برای سرویس ایمیل ظاهر شد و مشکلات زیادی را در صدور بلیت هواپیمایی کانادا به وجود آورد. با این که این ویروس مشکلات زیاد و وحشتناکی را برای افراد بسیاری ایجاد کرد اما خالق آن هرگز دستگیر نشد.
ویروس Klez، با زیان 20 میلیارد دلاری
این ویروس سومین رتبه بدترین ویروسهای کامپیوتری را دارد و با 20 میلیارد دلار خسارت تخمین زده شده حدود 7.2 درصد از کل رایانهها را در سال 2001 آلوده کرد. ویروس Klez مخرب ترین ویروس های کامپیوتری با ارسال ایمیلهای جعلی، اطلاعات افراد را جعل میکند و مانند سایر ویروسهای کامپیوتری در انواع مختلفی منتشر میشود. این ویروس فایلها را آلوده میکند، تکثیر میشود و هر نسخه مخرب تر از نسخه قبلی ظاهر میشود.
ویروس ILOVEYOU، با زیان 15 میلیارد دلاری
ویروس ILOVEYOU با ارسال یک “نامه عاشقانه” جعلی که در قالب یک فایل متنی کار خود را شروع کرد. این مهاجم نسخههای مختلفی از “نامه عاشقانه” را به آدرسهای ایمیل موجود در لیست تماس ارسال میکند. ویروس ILOVEYOU مدت کوتاهی پس از انتشار در 4 می، به بیش از 10 میلیون رایانه شخصی منتقل شد. این ویروس توسط یک دانشجو در فیلیپین به نام اونل دی گوزمن ایجاد شد. او با بودجه کم، این ویروس را برای سرقت رمزهای عبور نوشت تا بتواند به صورت رایگان وارد سرویسهای آنلاینی شود که قصد استفاده از آنها را دارد. این ویروس با نام Loveletter نیز شناخته میشود.
ویروسWannaCry با 5 میلیارد دلار خسارت
ویروس رایانهای WannaCry باجافزاری است که رایانه (یا فایلهای ابری) را تحت کنترل خود در میآورد و آنها را به گروگان میگیرد. باجافزار WannaCry توانست به رایانههای 150 کشور نفوذ کند و بهروه وری را به شکلی گسترده کاهش دهد و تمام مشاغل، بیمارستانها و سازمانها مجبور به بازسازی سیستمها شدند.
این بد افزار در سرتاسر جهان همانند یک آتش سوزی گسترده در 200000 رایانه گسترش یافت. تا زمانی که یک محقق بریتانیایی راهی برای خاموش کردن آن پیدا کرد و این ویروس را متوقف کرد. رایانههایی که سیستم عاملهای قدیمی داشتند به شدت با انتشار این ویروس آسیب دیدند. به همین دلیل است که کارشناسان امنیتی همیشه توصیه میکنند سیستمها را به طور مرتب به روز رسانی کنید.
در سپتامبر 2020، یکی از شدیدترین حملات ویروسی در تاریخ پزشکی در سازمان بهداشت جهانی شکل گرفت. تمام بیمارستانهای ایالات متحده آمریکا هدف این حمله ویروسی مخرب قرار گرفتند. این حمله باعث لغو عملهای جراحی شد و باعث شد کارکنان مراقبتهای بهداشتی به مکاتبات کاغذی روی بیاورند.
ویروس کامپیوتری زئوس Gameover
Gameover Zeus بخشی از خانواده بدافزارها و ویروس ها Zeus است. این بخش از بدافزار یک تروجان است. بدافزاری که به عنوان چیزی قانونی پنهان شده است – که به جزئیات حساس حساب بانکی شما دسترسی پیدا می کند و تمام وجوه شما را میدزد.
بدترین چیز در مورد این نوع خاص از خانواده بدافزار زئوس این است که برای تکمیل تراکنشها به یک سرور متمرکز (فرماندهی و کنترل) نیاز ندارد. این نقصی است که در بسیاری از حمالت سایبری یافت می شود که مقامات می توانند آن را هدف قرار دهند. در عوض، Gameover Zeus میتواند سرورهای متمرکز را دور بزند و سرورهای مستقلی برای ارسال اطالعات حساس ایجاد کند. در اصل، شما نمیتوانید دادههای دزدیده شده خود را ردیابی کنید
بهروزرسانیهای جعلی ویندوز (باجافزار پنهان)
هکرها با ارسال ایمیل های انبوه به مخاطبان یادآوری می کنند تا به روز رسانیهای سیستم عامل ویندوز را به سرعت انجام دهند. در واقع فایلهای«.exe» ارسالی باجافزارهای پنهان هستند. باج افزار موجود در این ایمیلها به نام Cyborg شناخته میشود که نحوه عملکرد آن به این صورت است که تمام فایلها و برنامههای شما را رمزگذاری میکند و برای لغو این رمزگذاریها، باج میخواهد.
متاسفانه، بسیاری از ارائه دهندگان خدمات ایمیل و نرم افزارهای آنتی ویروس کامپیوتر قادر به شناسایی و مسدود کردن این ایمیلها نیستند. به همین دلیل است که باید از آنتی ویروسی استفاده کنید که امنیت اینترنتی مناسبی را فراهم کند و از کامپیوتر در برابر ایمیلهای خطرناک محافظت کند.
نتیجه گیری
هزینههای پاکسازی و تعمیر ویروس های کامپیوتری سالانه 55 میلیارد دلار برآورد میشود. همانطور که اشاره کردیم، Mydoom یکی از مخرب ترین ویروس های کامپیوتری میباشد که تا به حال که بیشترین خسارت را داشته است. از دیگر موارد ویروس Sobig با 30 میلیارد دلار و ویروس Klez با 19.8 میلیارد دلار میباشند. خوشبختانه امروزه رایانههای شخصی و سیستم عاملهای ایمن امکان دسترسی ویروسها را به میزان بسیار زیادی کاهش دادهاند.
برای جلوگیری از این ویروس ها میتوانید از آنتی ویروس های شبکه استفاده نمایید. برای مطالعه و آشنایی با مناسب ترین آنتی ویروس ها میتوانید از لینک موجود استفاده نمایید.