معرفی کاربرد و انواع دوربین های IP
سیستم دوربین های IP با تبدیل ویدئوهای آنالوگ به سیگنالهای دیجیتال عمل میکنند. سپس ویدیوی دیجیتالی شده به فضای ذخیره سازی در یک محیط محاسبات ابری منتقل میشود. و شما را قادر میسازد تا سیستم امنیتی خود را از هر مکانی بررسی کنید. برای راه اندازی دوربین های IPبه کابل اترنت نیازی نیست. این دوربین مانند هر دستگاه دیگری به صورت بیسیم به روتر متصل میشود. یک سیستم دوربین امنیتی IP امکان مشاهده از راه دور محل شما را فراهم میکند.
دوربین پروتکل اینترنت (IP) چیست؟
نام یگر دوربین IP دوربینهای پروتکل اینترنت یا دوربینهای شبکه است. این دوربین ها نظارت را با ارسال و دریافت فیلم از طریق اینترنت یا شبکه محلی (LAN) ارائه میدهند. همانطور که از نام آنها پیداست، دوربین های IP از طریق WiFi یا کابل Power over Ethernet (PoE) به یک شبکه متصل میشوند. آنها اغلب با ضبط کنندههای ویدئوی شبکه (NVR) و گاهی اوقات ضبط کنندههای ویدئوی دیجیتال (DVR) استفاده میشوند. که آنها را به یک راهحل معمول برای نظارت تصویری سازمانی تبدیل میکند.
سیستم دوربین امنیتی IP چگونه کار میکند؟
دوربینهای IP مانند دوربینهای معمولی تصاویر را ثبت میکنند. سپس فایلهای خام را فشرده میکنند و آنها را به یک DVR یا NVR با ظرفیت کافی انتقال میدهند. تا اطمینان حاصل شود که کیفیت ویدیو با بالاترین وضوح ممکن ذخیره میشود. این دستگاه ها را میتوان به یک ضبط کننده ویدیوی اصلی متصل کرد. و در سیستم های نظارت تصویری یکپارچه گنجانید.
چندین دوربین امنیتی را میتوان به یک سیستم نظارتی متصل کرد. تا اطمینان حاصل شود که از هر زاویه ممکن از خانه یا محل کار خود تصاویری دریافت میکنید. تنها شرط این است که سیستم دوربین IP یک منبع تغذیه مستقیم در دسترس داشته باشد.
دوربین های IP برای چه مواردی استفاده میشوند؟
دوربینهای IP بیشتر در محیطهای تجاری و صنعتی یافت میشوند. اما به دلیل مقرون به صرفه بودن و سهولت استفاده، برای سیستمهای امنیتی خانگی نیز محبوبیت پیدا کردهاند. به لطف فناوری پیشرفته و کاهش نیاز به تجهیزات زیاد و حجیم، دوربینهای پروتکل اینترنتی دارای ابعاد کوچکی هستند. بنابراین برای نظارت بر فضاهای کوچک و بزرگ، از گاو صندوق گرفته تا دفاتر خصوصی و طبقات فروشگاههای خرده فروشی، مورد استفاده هستند. استفاده از این نوع تجهیزات تقریبا بی پایان است.
- فروشگاههای خرده فروشی
- دفاتر تجاری
- ساختمان های دولتی
- سایت های صنعتی
- بانکها
- امکانات نظامی
- تقاطعهای ترافیکی
- نظارت بر خانه ها
امکان استفاده از چند کاربر
اگر قصد دارید به چندین کاربر اجازه دهید که به فیدهای دوربین دسترسی داشته باشند باید دوربینی را در نظر بگیرید که سطوح مختلف دسترسی را برای شما امکان پذیر کند. به عنوان مثال: برخی از دوربینها تنظیمات جداگانهای را برای مدیران ارائه میکند که میتوانند از راه دور تنظیماتی مانند: ایجاد حساب های جدید، تنظیم رمز عبور، تغییر جهت دوربین و یا جهت زوم دوربین را تغییر دهد.
ویژگیهای امنیتی دوربین های IP
هنگامی که دوربین IP خود را خریدید، آن را با در نظر گرفتن امنیت تنظیم کنید.
- نرم افزار را به روز نگه دارید
نرم افزاری که به همراه دوربین شما ارائه میشود هر چند وقت یک بار نیاز به بروزرسانی دارد. دوربین خود را ثبت کنید تا بهروزرسانیها را دریافت کنید و نرم افزار را به روز نگه دارید.
- تنظیمات رمز عبور دوربین خود را برسی کنید
برخی از دوربینهای IP به شما این امکان را میدهد که رمز عبور مورد نیاز دوربین را خاموش کنید. اما در صورتی که بخواهید فیدهای دوربین خود را به صورت عمومی به اشتراک بگذارید این کار را نکنید. دوربین های IPخود را طوری تنظیم کنید که نیاز به رمز عبور داشته باشد.
- از رمز عبور قوی استفاده کنید
به جای استفاده از نام کاربری و رمز عبور پیشفرض دوربین، رمز عبور قوی انتخاب کنید که حدس زدن آن برای افراد غریبه دشوار باشد.
انواع دوربین IP
دوربین IP PTZ
دوربینهای Pan-tilt-zoom (PTZ) میتوانند میدان دید و زاویه خود را از طریق یک اپراتور از راه دور تنظیم کنند. و به کاربران این امکان را میدهند تا رویدادها را با کنترل بیشتری ردیابی کنند. آنها میتوانند مناطق بزرگ را پوشش دهند. و معمولا برای نظارت بر فضاهای عمومی در فضای باز استفاده میشوند.
دوربین IP ثابت
دوربینهای IP ثابت در یک موقعیت ثابت عمل میکنند و یک نمای واحد را در میدان دید دوربین ارائه میدهند. و به طور مداوم بر سوژهها در یک کادر از پیش تعیین شده نظارت میکنند. دوربین های IP ثابت به طور گستردهای هم در فضای باز و هم در داخل خانه استفاده میشوند. در مقایسه با دوربینهای PTZ، آنها به پهنای باند کمتری برای پشتیبانی نیاز دارند.
دوربین IP PoE یا PoE+
دوربینهای IP PoE از کابل اترنت (معمولا Cat 5 یا 6) برای تامین برق و داده به طور همزمان استفاده میکنند. با این کار نیازی به اجرای دو کابل برق و دیتا به صورت جداگانه نیست. و در نتیجه میزان سخت افزار مورد نیاز کاهش مییابد.
با استفاده از این نوع دوربین نیاز به قطعات تجهیزاتی کمتری خواهد بود. نصب سیستمهای PoE آسانتر و هزینه نگهداری آن در مقایسه با سیستمهای سنتی کمتر است. تفاوت بین PoE و PoE+ مقدار الکتریسیتهای است که هر کدام برای تامین انرژی سیستم خود منتقل میکنند.
سیستمهای استاندارد PoE اکثر دوربین های IP را تغذیه میکنند و حداکثر 15 وات برق را انتقال میدهند. سیستمهای PoE+ حداکثر 30 وات را انتقال میدهند. و معمولا در دوربینهای پرقدرت با مکانیسمهای گرمایش و سرمایش خاص خود استفاده میشوند.
دوربین IP بیسیم
دوربینهای IP بیسیم برای ارسال دادههای ویدیویی به یک روتر WiFi متصل میشوند. سپس فیلم به فضای ذخیره سازی ابری یا حافظه داخلی دوربین منتقل میشود. دوربینهای IP بیسیم میتوانند راه حل خوبی برای خانههای کوچک باشند. اما یک سیستم دوربین سیمی کمتر در معرض تداخل است و برای مناطق بزرگ تر توصیه میشود.
ویژگیهای ضروری دوربین های IP
فضای ابری و داخلی: فضای ذخیره سازی هنگام بررسی دوربینهای IP اهمیت زیادی دارد. طبق قانون، بسیاری از شرکتها ملزم به نگهداری فیلمهای امنیتی برای مدت زمان مشخصی بسته به صنعت و وظایف محلی خود هستند.
اکثر سیستمهای نظارتی دادههای ویدئویی را به فضای ذخیره سازی ابری، (SSD) یا (HDD) منتقل میکنند. راه حلهای پیشرفته فیلم را به صورت محلی روی SSD یا HDD ذخیره میکنند و در عین حال از آن در فضای ابری نیز نسخه پشتیبان تهیه میکنند.
قابلیتهای PoE: دوربینهایIP که میتوانند از طریق اتصال PoE تغذیه شوند، خطر و هزینه سیم برق را از بین میبرند. در مقایسه با دوربینهای کاملا بیسیم، دوربینهای IP PoE انتقال داده پایدارتری دارند. و کمتر با تداخل دستگاههای مجاور مواجه میشوند.
رمزگذاری داده های ویدئویی: میزان امنیت یک دوربین IP به سطح رمزگذاری دادهها و امنیت شبکه آن بستگی دارد. رمزگذاری روشی برای پنهان کردن اطلاعات با درهم ریختن دادهها است به طوری که تنها اشخاص مجاز بتوانند آن را رمزگشایی کنند.
قابلیتهای دوربین های IP
- اشتراک گذاری فوری ویدئو: یکی از قابلیتهای سیستمهای نظارت IP مدرن، امکان اشتراک گذاری کلیپهای ویدئویی از طریق پیامک، ایمیل یا لینک است.
- کیفیت ویدئو: دوربینهای IP عموما در مقایسه با دوربینهای آنالوگ که به صورت سنتی در سیستمهای مداربسته استفاده میشوند، کیفیت تصویر بالاتری را ارائه میدهند. از انجایی که آنها سیگنالهای دیجیتال را ارسال میکنند میتوانند جزئیات بیشتری را ثبت کنند. این امکان را برای بسیاری از سیستم های امنیتی IP فراهم میکند. تا تجزیه و تحلیل ویدئویی پیشرفته مانند تطبیق چهره را در نرم افزار خود بگنجاند.
ویژگیهای امنیتی دوربین خود را فعال کنید
این دوربین دادههای ارسال شده را از طریق اینترنت رمزگذاری میکند. صفحه ورود به سیستم دوربین شما باید دارای URL باشد که با https شروع میشود. اگر اینطور نباشد، نام کاربری و رمز عبوری که وارد میکنید رمزگذاری نمیشوند. و افراد دیگر ممکن است بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. هنگامی که به صفحه وب دوربین خود وارد شدید، URL همچنان باید نشان دهنده https باشد. اگر اینطور نیست، فید شما رمزگذاری نشده است. و افراد دیگر ممکن است بتوانند آن را مشاهده کنند.
نتیجه گیری
دوربینهای تحت شبکه یا اینترنتی معمولا به عنوان دوربین های IP به بازار عرضه میشوند. این دوربینها فیدهای صوتی و تصویری زنده را ارائه میدهد که میتوانید از راه دور با استفاده از مرورگر اینترنت به آنها دسترسی داشته باشید. به دنبال دوربینی باشید که از پروتکلهای امنیتی بیسیم مانند: WPA2 پشتیبانی کند.
با سیستمهای امنیتی دوربین IP نیازی به دوربینهای سیم کشی نیست. شبکه نظارتی متشکل از دوربینهای بیسیم است که هر کدام یک آدرس IP خصوصی دارند. یک اتصال ساده با استفاده از یک روتر معمولی، دوربین ها را به یک شبکه متصل میکند و به شما امکان میدهد ویدیو را به سیستمهای کامپیوتری راه دور یا فضای ابری منتقل کنید.