کنترل پنل مرکز تنظیمات در رایانه
کنترل پنل مرکز تنظیمات ویندوز است. که برای ایجاد هرگونه تغییر در اجزای مختلف رایانه باید به سراغ این قسمت بروید. درواقع یک فضا برای مدیریت رایانه بشمار میرود. در نسخه های جدید ویندوز، control panel از طریق پوشه System32 و همچنین لیست برنامه ها در منوی استارت قابل دسترسی است. در نسخه های قدیمی هم، از طریق منوی استارت و بخش Settings اجرا میشود. در ادامه به معرفی ابزارهای کنترل پنل و کاربرد هریک میپردازیم.
ابزارهای کنترل پنل
در این قسمت برخی از ابزارهای کاربردی control panel معرفی شده و توضیح مختصری در رابطه با هریک بیان کردهایم. توجه نمایید هنگامی که وارد صفحه control panel شوید گزینهای برای تقسیم بندی ابزارهای کنترل پنل وجود دارد. برای این که بتوانید به تمامی ابزارها دسترسی داشته باشید لازم است تا گزینه را در حالت Large icons قرار دهید.
Action Center
به طور مداوم وضعیت امنیتی سیستم شما را مانیتور میکند. و اگر متوجه هر نوع مشکل و یا اخطاری شود فورا شما را مطلع میکند، در نتیجه میتوانید اقدامات اصلاحی را به عمل آورید برای مشاهده پیامهایی که ویندوز ارسال میکند و راه کارهای پیشنهادی باید به این قسمت مراجعه نمایید. شما احتمالا به هنگام کار با رایانه خود متوجه آیکون یک پرچم کوچک و سفید در notification area شدهاید. این آیکون Action Center است. هنگامی که پیامی برای کاربر موجود باشد یک آیکون کوچک دیگر نیز روی این آیکون پرچم قرار میگیرد. معمولا یک علامت x قرمز رنگ و یا یک ساعت سیاه رنگ روی آن قرار میگیرد. هنگامی که آیکون x قرمز رنگ را روی آیکن پرچم می بینید، به این معنا است که پیام مهمی برای مشاهده دارید، بنابراین باید به آن توجه کنید.
Administrative Tools
Administrative Tools پوشهای در کنترل پنل که شامل ابزارهایی برای مدیران سیستم و کاربران حرفه ای است.
AutoPlay
AutoPlay در ویندوز به کاربر این امکان را میدهد تا اقدامات و اکشن های مختلفی را زمانی که یک مدیای خارجی مثل CD/DVD یا فلش مموری را به سیستم متصل میکنید، نمایش دهد. اگر لازم دارید برای پخش آهنگ و ویدیو تغییراتی را ایجاد کنید باید این قست در کنترل پنل مراجعه شود.
Backup And Restore
همانطور که آگاهید فایل های مهم سیستم عامل و داده های روی هارد دیسک همیشه در معرض آسیب های پیش بینی نشده و خطر حذف ناگهانی هستند. پشتیبانگیری از فایل های مهم سیستم عامل و پوشه ها، به منظور جلوگیری از حذف اطلاعات مهم در رایانه، سیستم عامل ویندوز برنامهی Backup and Restore را در اختیار کاربران خود قرار داده است. این قسمت قادر است از تمامی فایل ها و تنظیمات مربوط به ویندوز پشتیبان گیری کند و در صورت نیاز آن ها را بازگرداند.
دیگر ابزارهای کنترل پنل
Performance Informations And Tools:اطلاعاتی در مورد عملکرد سیستم و سرعت آن به همراه راه حل هایی برای بهبود عملکرد میدهد.
Recovery:ساخت ریکاوری در زمان مشخص از ویندوز و بازگرداندن آن بعد از ایجاد مشکل بر عهده این قسمت است.
System: اطلاعات درباره کامپیوتر و تغییر تنظیمات سخت افزار در این قسمت قرار دارد.
BitLocker Drive Encryption: جهت رمزگذاری روی درایوهای هارد دیسک استفاده میشود.
Color Management: برای تغییرات رنگ مانیتور، اسکنر و پرینتر در ویندوز باید به این لایه مراجعه نمایید.
Device Manager: مربوط به شناسایی سخت افزار و به روز رسانی درایور آن ها است.
Programs And Features: نصب و حذف برنامه ها و اضافه کردن ویژگی های ویندوز.
Region And Language: تغییر و اضافه کردن زبان ویندوز.
Sound: تنظیمات مربوط به کارت صدا و افکت های ویندوز.
Power Options: کنترل مصرف انرژی کامپیوتر
Sync Center: همگام سازی فایل ها بین کامپیوتر و پوشه های شبکه را برعهده دارد.
Taskbar And Start Menu: تنظیمات مربوط به منو استارت ویندوز و نوار تسکبار
User Account: ایجاد و تغییر یوزرهای ویندوز و انتخاب پسورد برای آن ها
Windows Firewall: تنظیمات فایروال ویندوز
تنظیمات مربوط به نمایش در رایانه
Display: تنظیمات مربوط به صفحه نمایش را میتوانید در این قسمت مشاهده کنید.
Folder Options: تنظیمات مربوط به نمایش فایل ها و پوشه ها در این آپشن قرار دارد.
Notification Area Icons: تنظیم نمایش آیکون ها در نوار ابزار پایین ویندوز مربوط به این لایه است.
Network And Sharing Center: اتصال، نمایش و تنظیمات مربوط به شبکه وایرلس و یا LAN در این قسمت قرار دارد.
نتیجه گیری
در کنترل پنل با مراجعه به Remote And Desktop Connections میتوان از راه دور به کامپیوترهای دیگر وصل شد. هم چنین قابلتی با نام Windows Defender وجود دارد که محافظت کننده ویندوز از نرم افزار های جاسوسی است. و توجه نمایید که شما میتوانید با مراجعه به قسمت Windows Update برای به روزرسانی ویندوز خود اقدام کنید.